MENU
klinika

Nga këngët e Ledrit deri tek këngët e Feros

Fushatë kundër teksteve për femrën si objekt

27.05.2020 - 10:17

Ndodh shpeshherë që këngëtarët shqiptarë në tekstet e këngëve të tyre e paraqesin femrën si objekt seksi.

Pikërisht nga këto këngë ata marrin klikime të shumta, madje edhe nga vetë vajzat.

Nisur nga kjo, disa studentë të degës “Gazetari” në Universitetin e Prishtinës, e kanë parë si shqetësim këtë tendencë dhe kanë vendosur të realizojnë një fushatë sensibilizuese kundër teksteve që paraqesin femrën si të tillë.

kolana e librave

Nëpërmjet kësaj fushate ata kanë kritikuar artistët dhe po japin mesazhin që femra mos trajtohet si e tillë.

Sipas mediave kosovare, studentët kanë gjetur mbëshetje të madhe, por ende nuk ka një reagim nga artistët në fjalë.

Më poshtë po listojmë këngët që ata kanë marrë si referim dhe që kanë kritikuar për shkak të teksteve ku femra shfaqet si objekt seksi: