18.05.2020 - 16:01
INGREDIENTËT
- 3 – 4 bërxolla derri të rrahura me trashësi 4 – 5 mm
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë çaji xhenxhefil të freskët, të grirë imët
- 2 thelpinj hudhër, të shtypur
- 1/2 lugë çaji fara finoku
- Kripë
- Piper
- 3/4 gotë me lëngun e kompostos së ananasit
- 4 – 5 feta ananas komposto
- Trumzë të freskët
UDHËZIMET
- Vendosni vajin të nxehet.
- Hidhini kripë e piper bërxollave dhe skuqini nga të dyja anët sa të marrin faqe mirë.
- Shtoni hudhrën , xhenxhefilin, trumzën ,farat e finokut dhe vazhdoni gatimin për rreth 1 min .
- Përzieni lëngun e ananasit me purenë e domates dhe hidheni sipër bërxollave.
- Shtoni edhe fetat e ananasit dhe lërini të karamelizohen duke vazhduar gatimin sa pothuajse të shterojë lëngu.
- Mund t’i sherbeni me oriz te zier.