05.05.2020 - 14:29
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- petë të pjekura
- 750 ml qumësht
- 200 gr gjalpë
- 5 kokrra vezë
- kripë
UDHËZIMET
- Fillimisht ngrohni furrën në 250 gradë Celsius. Ndërkohë, në një tenxhere të vogël shkrini gjalpin, derisa të fillojë të marrë pak ngjyrë.
- Në një enë qelqi rrihni vezët dhe shtoni qumësht e kripë.
- Lyeni një tepsi me gjalpë që të mos ngjisin petët dhe filloni t’i shtroni duke i spërkatur me gjalpë.
- Duke vazhduar të shtroni petët e tjera hidhni edhe përzierjen me gjalpë e qumësht. Përsërisni këtë proces për çdo dy petë të shtruara.
- Kur t’i mbaroni, shtypini të gjitha petat me duar.
- Vendoseni përreth 25-30 minuta në furrë. E lini pak të kullojë dhe më pas mund ta shijoni!