MENU
klinika

Muaji i tetë radhazi që...

Eurozona depoziton 43 mld euro në llogaritë e kursimeve

21.05.2020 - 16:09

Qytetarët e eurozonës depozituan 43 miliardë euro në llogaritë e kursimit në mars të vitit 2020, sipas një raporti nga Deposit Solutions. Rritja mesatare mujore e shumës neto të depozituar ka mbetur relativisht e qëndrueshme për periudhën Janar 2019 – Mars 2020; ky është muaji i tetë radhazi që depozitat neto tejkaluan shifrën prej 40 miliardë eurosh.

Kursimtarët francezë patën një shtesë prej 19 miliardë eurosh të depozituara në Mars 2020, një rritje prej 1.2% nga shkurti. Spanja dhe Italia gjithashtu panë rritje të dukshme, me një shtesë prej 16.8 miliardë eurosh dhe 10.1 miliardë euro respektivisht të depozituara në mars, duke sinjalizuar rritje 1.5% dhe 1.2% nga shkurti.

Rritja e qëndrueshme e depozitave gjatë vitit të kaluar nuk është ndikuar nga ngadalësimi ekonomik ose normat e ulëta të interesit, duke theksuar qëndrueshmërinë e tregut të depozitave dhe rritjen e kërkesës së klientëve për produkte të kursimit në tërësi.

Konsumatorët ka të ngjarë të jenë më të kujdesshëm ndaj investimeve për momentin për shkak të rritjes së paqëndrueshmërisë së tregut të aksioneve, duke bërë që shumë të vendosin paratë e tyre me mundësi më pak të rrezikshme, siç janë llogaritë e kursimeve me prodhim të lartë.

Ky trend i rritjes së interesit të konsumatorit për depozitat ka përfituar nga platformat e kursimeve: Q1 2020 ishte një tremujor rekord për Octopus Cash, i cili pa rritjen mesatare të kursimit me 26% nga 133,000 paund në 166,000 paund në mars, ndërsa Raisin gjithashtu përshkroi një rritje të interesit për platformën e saj.

Kjo rezistencë e tregut dhe interesi i konsumatorit në platformat e kursimeve ofron një mundësi për finetech të nxisin rritjen e të ardhurave përmes partneriteteve bankare. Edhe pse ofruesit e vendosur në tregun e kursimeve si Octopus Cash dhe Raisin kanë rritur rrjetet e tyre të partneritetit vitet e fundit, ata ende nuk u ofrojnë përdoruesve mundësinë për t’u lidhur me shumicën e bankave përmes platformave të tyre. /Business Insider

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Civici: Si po përballohet kjo situatë emergjence?

ANALIZA/ “Filozofia’ e masave ekonomike ‘antikoronavirus”