MENU
klinika

"Receta e mamit"

Fasule me proshutë, selino dhe karrota

23.05.2020 - 09:31

INGREDIENTËT

  • Vaj ulliri
  • Karrota
  • Selino
  • Qepë
  • Supë pule
  • Fasule të mëdha
  • Proshutë (një kockë proshutë nëse e keni për aromë shtesë)
  • Fletë dafine
  • Trumzë e thatë
  • Kripë
  • Piper

UDHËZIMET

  1. Përgatitni të gjitha perimet dhe proshutën në kubikë të vegjël.
  2. Hidhni vajin e ullirit në tenxhere dhe më pas shtoni karotat, selinon dhe qepën.
  3. Lërini të skuqen për 5-7 minuta deri sa të zbuten pak.
  4. Sapo perimet të jenë të buta shtoni fasulet, proshutën, trumzën, dafinën, kripë dhe piper.
  5. Përzijini mirë të gjithë përbërësit dhe mbylleni tenxheren me kapak.
  6. Lërini të zihen për 45 minuta ose deri sa të jenë zier fasulet plotësisht.