MENU
klinika

"Receta e mamit"

Fërgesë me patëllxhanë

09.05.2020 - 09:38

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 30 minuta

Receta per: 6 persona

INGREDIENTËT

  • 800 gram patëllxhanë
  • 250 gram qepë
  • 1/2 kokë hudhër
  • 200 gr mish i grirë
  • 1 spec i kuq
  • 1 spec pikant
  • 1 filxhan kafe pure domatesh
  • 500 gr domate
  • Vaj ulliri
  • Kripë dhe piper i zi
  • Pak rigon
  • Majdanoz

UDHËZIMET

  1. Pastrojmë patëllxhanët dhe i presim në feta ose kubikë sipas dëshirës. I spërkasim me pak kripë dhe i lëmë për 10 minuta.
  2. I thajmë lagështirën me picetë. Vendosim një tigan më vaj për skuqje dhe i skuqim sa të zverdhen pak.
  3. I largojmë dhe i lëmë mënjanë mbi një letër kuzhinë në pjatë.
  4. Në një tigan të thellë vendosim 3-4 lugë gjelle vaj ulliri, kaurdisim mishin, qepën derisa të zbutet, shtojmë specat të prera në shirita, hudhrat në feta, purenë e domates, domatet të qëruara nga lëkura, kripë dhe piper të zi.
  5. E lëmë domaten të ziejë për 10 minuta duke shtuar një filxhan çaji ujë.
  6. Në një tigan tjetër vendosim pak kimë, më pas patëllxhanët, pra alternojmë shtresat.
  7. I shtojmë përsëri një filxhan çaji ujë dhe e lëmë të ziejë dhe për 10 minuta në temperaturë të ulët.
  8. Në fund shtojmë pak rigon nëse dëshironi dhe 2 lugë gjelle majdanoz të grirë shumë imët.