MENU
klinika

"Receta e mamit"

Karkaleca me panna, gati në më pak se 5 minuta!

06.05.2020 - 14:46

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e gatimit: 5 minuta

Receta per: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 500 gram karkaleca të qëruar e pastruar mirë
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 lugë filadelfia
  • 1/2 gotë qumësht ose 1/2 gotë panna kuzhine
  • pak kripë

UDHËZIMET

  1. Në një tigan me zjarr të ngadaltë skuqim hudhrën e copëtuar me vajin e ullirit.
  2. Pas 2 minutash shtoni karkalecat dhe i përzieni mirë. Duhet të skuqen mjaftueshëm nga të dyja anët.
  3. Më pas shtojmë një lugë filadelfia. Kur të jetë shkrirë, shtojmë edhe qumështin ose pannën dhe do të shikoni që do të formohet një masë kremoze.
  4. Karkalecat do të jenë gati për më pak se 5 minuta. Shijojini sepse kanë një shije të paparë!