MENU
klinika

"Receta e mamit"

Kek i parezistueshëm me kakao dhe lëkurë portokalli

17.05.2020 - 12:48

INGREDIENTËT

  • 4 vezë
  • 200 gr sheqer
  • 230 ml qumësht
  • 120 gr gjalpë
  • Lëkurën e një portokalli
  • 1 bustinë vanilje
  • 200 gr miell
  • 50 gr kakao
  • 2 lugë çaji pluhur pjekje

UDHËZIMET

  1. Bashkoni qumështin, gjalpin dhe lëkurën e portokallit në një tenxhere të vogël dhe vendoseni në zjarr të nxehte, por jo të valojë.
  2. Ndërkohë, rrihni me rrahës elektrik vezët ,sheqerin, vaniljen e pak kripë derisa të krijohet një masë kremoze dhe me ngjyrë të qartë, rreth 5 min.
  3. Bashkoni miellin,kakaon dhe pluhurin pjekës.
  4. Përziejini me një lugë ,sitini dhe hidheni pjesë pjesë tek vezët e rrahura .
  5. Përziejeni me kujdes me anë të një spatule nga poshtë lart .
  6. Shtoni më pas përzierjen e nxehtë të qumështit duke e përzier me kujdes.
  7. Masa do jetë si e ujshme.
  8. Hidheni në një tavë të lyer më parë më gjalpë.
  9. Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35 min ose derisa keku të rezultojë i thatë brenda.
  10. Lëreni të ftohet plotësisht dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur .