31.05.2020 - 12:29
INGREDIENTËT
- 1 filxhan gjalpë
- 2 gota sheqer të bardhë
- 3 vezë
- 1 lugë çaji ekstrakt limoni
- 2 e 1/4 gota miell ëmbëlsirash
- 1/2 lugë çaji sode buke
- 1/2 lugë çaji kripë
- 1 enë salcë kosi me limon
UDHËZIMET
- Ngrohni furrën në 165 gradë dhe lyejeni një tavë me miell dhe vaj.
- Shkrini gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas të madh me një mikser elektrik.
- Shtoni tek përzierja vezë dhe ekstrakt limoni.
- Në një enë hidhni së bashku miellin, sodën e bukës dhe kripën.
- Më pas shtoni kosin tek përbërja dhe përzijini deri sa brumi të jetë gati.
- Brumin e përgatitur futeni në furrën e parangrohur dhe piqeni për 60 minuta,.
- Lereni të ftohet për 10 minuta dhe pastaj sherbejeni.