11.05.2020 - 15:27
INGREDIENTËT
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë
- 110 gr sallam chorizo
- 1 lugë shafran
- 300 gr oriz kokërr gjatë
- 1l lëng pule
- 200 gr bizele të ngrira
- 400 gr prodhime deti të ngrira
UDHËZIMET
- Nxehni vajin në një tigan të thellë, më pas hidhni qepën e grirë të zbutet pa u skuqur shumë.
- Shtoni sallamin dhe skuqeni derisa të lëshojë vajin e tij.
- Sipër hidhini shafranin dhe orizin derisa të jetë i veshur me vajra, pastaj derdhni lëngun e pulës.
- Lëreni të ziejë për rreth 15 minuta duke e përzierë herë pas here.
- Më pas hidheni në një enë bashkë me bizelet dhe lereni të ziejë.
- Në fund shtoni frutat e detit gatuajeni deri sa orizi të jetë plotësisht i gatuar.
- Mund ta sherbeni me erëza dhe limon sipas dëshirës.