MENU
klinika

"Receta e mamit"

Linguine me karkaleca, pjata e preferuar e ditëve të nxehta!

18.05.2020 - 16:03

INGREDIENTËT

  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 250 gr karkaleca të pastruar
  • 1 thelp hudhër, të prerë në feta
  • 1 lugë gjelle majdanoz të grirë
  • 1/2 gote verë të bardhë
  • 200 gr domate qershi, të prera në mes
  • 2 lugë gjelle pure domatesh
  • Kripë
  • Piper

UDHËZIMET

  1. Ngrohni vajin në një tigan dhe vendosni karkalecat , hudhrën e majdanozin në të.
  2. Përzijini në zjarr mesatar duke i kthyer karkalecat nga të dyja anët dhe shuajini me verë të bardhë. Lëreni të avullojë vera dhe shtoni domatet e purenë .
  3. Përzijini derisa domatet të zbuten, por pa humbur formën.
  4. Ziejini linguinet në ujë të valuar të kripur deri sa të bëhen al dente ,më pas kullojini duke ruajtur një gotë nga uji i makaronave.
  5. Shtojini tek karkalecat bashkë me lëngun dhe përziejini sa të lidhen mirë me njëra tjetrën.