MENU
klinika

"Receta e mamit"

Me aq përbërës që keni në shtëpi, përgatisni sot një ‘pica supreme’

25.05.2020 - 17:25

INGREDIENTËT

  • 1 brumë pice të gatshëm
  • 3/4 lugë salçiçe e tymosur
  • 2 speca me ngjyra të ndryshme të prerë hollë
  • 1 qepë, e prerë hollë
  • Mustardë
  • 1 gotë djathë aziatik
  • 1 gotë djathë mocarela
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri

UDHËZIMET

  1. Nxirreni brumin e picës që të ngrohet pak në temperaturën e dhomës.
  2. Ngrohni furrën në 250 gradë.
  3. Hidheni brumin e picës në një tavë që më parë e keni lyer me pak gjalpë.
  4. Gatuani sallamin në një tenxhere me ujë dhe lëreni të zbutet për rreth 30 minuta.
  5. Ndajeni sallamin në feta të holla të rrumbullakëta dhe lëreni mënjanë.
  6. Ndërsa sallami është gatuar, prisni hollë specat dhe qepën.
  7. Hidhini ato në vajin e ullirit derisa të jenë të zbutur duke i trazuar herë pas here.
  8. Shtrijeni brumin e picës me duar deri në skajet e tavës dhe lëreni të piqet për 7 minuta.
  9. Pasi brumi të jetë pjekur hiqeni nga furra dhe përhapni mustardën në mënyrë të barabartë mbi të.
  10. Pastaj vendosni specat dhe qepët mbi mustardë.
  11. Shtoni salçiçet sipër picës dhe hapini në mënyrë të barabartë.
  12. Spërkateni picën me djathin e Azisë dhe më pas vendosni sipër djathin mocarela.
  13. Piqeni për 8 minuta deri kur djathrat të jenë shkrirë dhe skajet e kores të jenë skuqur pak.