25.05.2020 - 17:25
INGREDIENTËT
- 1 brumë pice të gatshëm
- 3/4 lugë salçiçe e tymosur
- 2 speca me ngjyra të ndryshme të prerë hollë
- 1 qepë, e prerë hollë
- Mustardë
- 1 gotë djathë aziatik
- 1 gotë djathë mocarela
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
UDHËZIMET
- Nxirreni brumin e picës që të ngrohet pak në temperaturën e dhomës.
- Ngrohni furrën në 250 gradë.
- Hidheni brumin e picës në një tavë që më parë e keni lyer me pak gjalpë.
- Gatuani sallamin në një tenxhere me ujë dhe lëreni të zbutet për rreth 30 minuta.
- Ndajeni sallamin në feta të holla të rrumbullakëta dhe lëreni mënjanë.
- Ndërsa sallami është gatuar, prisni hollë specat dhe qepën.
- Hidhini ato në vajin e ullirit derisa të jenë të zbutur duke i trazuar herë pas here.
- Shtrijeni brumin e picës me duar deri në skajet e tavës dhe lëreni të piqet për 7 minuta.
- Pasi brumi të jetë pjekur hiqeni nga furra dhe përhapni mustardën në mënyrë të barabartë mbi të.
- Pastaj vendosni specat dhe qepët mbi mustardë.
- Shtoni salçiçet sipër picës dhe hapini në mënyrë të barabartë.
- Spërkateni picën me djathin e Azisë dhe më pas vendosni sipër djathin mocarela.
- Piqeni për 8 minuta deri kur djathrat të jenë shkrirë dhe skajet e kores të jenë skuqur pak.