MENU
klinika

"Receta e mamit"

Oriz i gatuar me brokoli dhe karrota, një vakt i lehtë dhe i shëndetshëm!

19.05.2020 - 15:45

INGREDIENTËT

  • 1 lugë çaji vaj
  • 1 qepë e vogël
  • 1 karrotë
  • 1/2 filxhan flete brokoli të copëtuara
  • 1/4 filxhan piper i kuq
  • 1 thelpi hudhër
  • 3 gota supë perimesh
  • 1 1/2 gota oriz
  • 1 pako erëza me koriandër dhe achiote

UDHËZIMET

  1. Vendosni një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
  2. Shtoni qepën, karrotën, brokolin, piperin e kuq dhe hudhrën.
  3. Përzijini dhe lërini të skuqen deri sa hudhra të fillojë të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta.
  4. Derdhni supën me perime në tigan dhe shtoni orizin.
  5. Sipër hidhni erëzat dhe trazojeni.
  6. Lërëni orizin të zihet në nxehtësi të ulët dhe gatuajeni derisa lëngu të përthithet dhe orizi të jetë i butë, rreth 25 minuta.