19.05.2020 - 15:45
INGREDIENTËT
- 1 lugë çaji vaj
- 1 qepë e vogël
- 1 karrotë
- 1/2 filxhan flete brokoli të copëtuara
- 1/4 filxhan piper i kuq
- 1 thelpi hudhër
- 3 gota supë perimesh
- 1 1/2 gota oriz
- 1 pako erëza me koriandër dhe achiote
UDHËZIMET
- Vendosni një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
- Shtoni qepën, karrotën, brokolin, piperin e kuq dhe hudhrën.
- Përzijini dhe lërini të skuqen deri sa hudhra të fillojë të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta.
- Derdhni supën me perime në tigan dhe shtoni orizin.
- Sipër hidhni erëzat dhe trazojeni.
- Lërëni orizin të zihet në nxehtësi të ulët dhe gatuajeni derisa lëngu të përthithet dhe orizi të jetë i butë, rreth 25 minuta.