MENU
klinika

"Receta e mamit"

Pastiço me karrota dhe lakër brukseli, një nga recetat më të mira të sezonit!

30.05.2020 - 10:59

INGREDIENTËT

  • 2 karrota
  • 2 patate
  • 5-6 lakra brukseli
  • 1 kungull
  • 1 kokërr finok
  • 2 vezë
  • 200 gr djathë parmixhano
  • Kripë
  • Piper
  • Vaj ulliri
  • 1 gotë qumësht

UDHËZIMET

  1. Lani e pastroni mirë perimet dhe vendosini të ziejnë për rreth 20 minuta.
  2. Në një enë hidhni vezët dhe rrihini duke shtuar pak nga pak qumështin dhe djathin.
  3. Shtojmë gjithashtu edhe perimet e ziera dhe i trazojmë vazhdimisht.
  4. U shtojmë sipas dëshirës kripë e piper për shije dhe i përziejmë mirë.
  5. Në një tavë me pak vaj ulliri shtroni masën e krijuar dhe nivelojeni.
  6. Sipër hidhni djathi e grirë dhe pak vaj dhe futeni në furrë të piqet.
  7. Lëreni të piqet në 200 gradë për rreth 30 minuta.