15.05.2020 - 15:59
INGREDIENTËT
- 3 copa gjoks pule
- Kripë
- Piper i zi
- 1/3 lugë miell
- 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjer
- 4 lugë gjalpë
- Kërpudha të prera në feta
- 1/2 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1/4 filxhan verë e bardhë
- 1/4 filxhan supë pule
- 1 limon
- 1/4 filxhan pana
- Majdanoz për garniture
UDHËZIMET
- Vendosni miellin në një tas të cekët.
- Gjoksin e pulës ndajeni në mes dhe marinojeni meme kripë dhe piper, më pas zhyteni në miell.
- Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare vini vajin dhe shtoni mishin e pulës.
- Gatuajeni mishin deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilën anë.
- Hiqeni nga tigani dhe vendoseni në një pjatë.
- Ulni nxehtësinë e sobës dhe shtoni në tigan, qepë dhe kërpudha dhe gatuajini derisa të marrin pak ngjyrë, rreth 8 minuta.
- Shtoni në hudhër dhe gatuajeni për 1 minutë.
- Hidhni në tigan verën e bardhë, supën e pulës dhe lëngun e limonit.
- Shtoni kripë dhe piper, më pas lëreni të ziejë derisa të pakësohet dhe trashet.
- Kthejeni mishin e pulës në tigan dhe përzijeni mirë në salcën e përgatitur.
- Para servirjes hidhni pak majdanoz për garniturë.