MENU
klinika

"Receta e mamit"

Rizoto e lëngshme me kungulleshka dhe djathë

28.05.2020 - 13:40

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e gatimit: 15 minuta

Receta per: 4 persona

Po vret mendjen për drekën? Ja tek e ke një super ide

INGREDIENTËT

  • 2 kungulleshka të vogla
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 1 qepë
  • 180 gramë oriz
  • 500 ml ujë i ngrohtë
  • 150 gr djathë i bardhë
  • 70 gr djathë i grirë kaçkavall
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • piper i zi

UDHËZIMET

  1. Në një tigan skuqni gjalpin.
  2. Prisni më pas qepën në fije të holla dhe shtojeni tek gjalpi i shkrirë. Skuqeni derisa qepa të fillojë të marrë ngjyrë të artë.
  3. Shtoni orizin, lëngun e limonit, kripën dhe piperin duke i lënë për 3 minuta në zjarr mesatar. E përzieni herë pas here që të mos ngjisë.
  4. Shtoni ujin e ngrohtë tek orizi dhe lëreni të zihet në zjarr të ulët për të paktën 20 minuta.
  5. Kur uji të fillojë të nxjerrë bulëza, mbulojeni tiganin me një kapak hermetik dhe lëreni të vlojë për disa minuta.
  6. Uji duhet të avullojë i gjithi përpara se ta hiqni tiganin nga zjarri.
  7. Grini në feta të holla të dy kungulleshkat. Fijet të jenë sa më të holla.
  8. I shtoni tek orizi dhe i lini për 10 minuta të tjera në zjarr.
  9. Lëreni orizin të gatuhet derisa edhe kungujt të jenë zbutur.
  10. Më pas hiqeni tiganin nga zjarri dhe hidhni në të djathin e bardhë të thërrmuar në copëza të vogla, bashkë me djathin e grirë kaçkavall.
  11. Përziejeni atë me kujdes dhe vendosni sërish kapakun mbi tigan. Në këtë mënyrë djathi do të shkrijë me nxehtësinë e orizit.
  12. Pas 5 minutash e servirni rizoton nëpër pjata.