29.05.2020 - 14:52
INGREDIENTËT
- 1 kg mish derri pa kocka
- 1 kuti me salcë boronice
- 1/4 filxhan mustardë
- 3 lugë sheqer kafe
- 3 lugë lëng limoni
- 1 lugë gjelle miell misri
- 1/4 filxhan ujë të ftohtë
UDHËZIMET
- Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion.
- Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto.
- Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur.
- Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta.
- Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta.
- Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë.
- Hiqni lëngjet e gatimit me 2 filxhanë.
- Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë.
- Në një tas të vogël, përzjeni miellin e misrit dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e mishit.
- Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta.
- Shërbejeni me mishin e derrit.