Ekzistojnë tre lloje të ndryshme të quinoas që ju në thelb mund t’i dalloni nga ngjyra e tyre. Përveç ngjyrës, dallimet midis tre llojeve kryesore janë edhe pak më delikate.
Quinoa e bardhë, quinoa e kuqe, quinoa e zezë dhe quinoa tre ngjyrëshe që është praktikisht një përzierje e të trejave.
Atëherë cila është receta bazë e gatimit të quinoa-s?
Ju duhen:
- 1 filxhan çaji me kuinoa
- 1 gotë e gjysmë me ujë ose lëng pule
- 1/4 lugë çaji kripë
Në një tenxhere shtoni kuinoan dhe ujin. Shtoni edhe kripë. I vini kapakun dhe e lini në zjarr të ngadaltë për 15 minuta.
Në fund e lini kuinoan 5 minuta të kullojë, pa e hapur kapakun. Më pas merrni një lugë dhe e përzieni kuinoan në mënyrë që të shpërhapet. Përdoreni kuinoan për recetat tuaja ose ruajeni në frigorifer në enë hermetike deri në 5 ditë.