MENU
klinika

"Receta e mamit"

Si të bëni një kabuni me rrush të thatë

10.05.2020 - 11:53
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta 
Koha e gatimit: 15 minuta
Ju ka marrë malli për një kabuni? Keni frikë se s’do ju dalë e mirë? Receta do jua thjeshtësojë jashtë mase punën prandaj hidhi një sy!

INGREDIENTËT

  • 150-200 gram rrush të thatë
  • 1 filxhan oriz
  • 2 filxhanë lëng mishi
  • 1 filxhan sheqer
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 1/3 lugë çaji karafil
  • 3-4 lugë gjelle gjalpë të freskët

UDHËZIMET

  1. Fillimisht vendosim rrushin e thatë në ujë të ngrohtë që të zbutet.
  2. Kaurdisim orizin me gjalpë dhe më pas shtojmë lëngun e mishit të vluar, rrushin e thatë dhe një majë luge kripë.
  3. E mbulojmë me kapak dhe e lemë orizin të ziejë sa të krijojë bulëza.
  4. E largojmë më pas nga zjarri dhe e përziejmë me sheqerin, kanellën dhe karafilat.
  5. E mbulojmë përsëri me kapak dhe e lemë 10-15 minuta të pushojë në ngrohtësi në vatrën e sobës së fikur.
  6. Më pas e servirim në tasa duke e spërkatur me kanellë dhe me pak sheqer të djegur për dekor dhe shije.