MENU
klinika

"Receta e mamit"

Paella, si ta përgatisim pjatën e famshme spanjolle

14.05.2020 - 09:10

Paella është një pjatë tradicionale e Spanjës. Nëse nuk mund të shkosh dot në Spanjë, atëherë ne ju sjellim recetën për ta përgatitur në kushtet e shtëpisë….

INGREDIENTËT

  • 300 gram oriz për paella
  • 3 lugë gjelle verë e bardhë
  • 400 gram domate të marinuara me hudhra
  • 900 ml lëng pule
  • 400 gram fruta deti miks
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë e grirë imët
  • 1 lugë kafe piper i kuq
  • 1 lugë kafe trumzë
  • Lëngu 1 një limoni
  • Pak borzilok

UDHËZIMET

  1. Në një tigan me vaj ulliri, skuqni qepën. E lini për pak minuta derisa të zbutet.
  2. Shtoni piperin e kuq, trumzën, orizin dhe verën e bardhë. Trazojeni mirë.
  3. Shtoni domatet e marinuara me hudhrat dhe lëngun e pulës.
  4. E lini për 15 minuta dhe i shtoni frutat e detit. Shtoni lëngun e limonit, majdanozin e grirë imët dhe e lini edhepër 5 minuta të tjera.
  5. Paella duhet të jetë pak e lëngshme. Ju bëftë mirë!