MENU
klinika

"Receta e mamit"

Speca të mbushur me mish pule dhe salcë pesto

02.05.2020 - 08:18

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e gatimit: 15 minuta

Receta per: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 4 speca portokalli
  • 1 gjoks pule i zierë paraprakisht dhe i thërrmuar
  • 2 gota me oriz të gatuar
  • 1 filxhan me pesto
  • 1 gotë më djathë mozzarella
  • Gjethe të freskëta borziloku

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë.
  2. Ndërkohë lani mirë specat dhe i ndani përgjysmë.
  3. I fusni në furrë të piqen për 10 minuta në temperaturë 200 gradë. Mund t’i shtoni pak kripë nëse dëshironi.
  4. Ndërkohë në një tas të madh bashkoni orizin, mishin e pulës dhe peston.
  5. I përzieni mirë.
  6. Nxirrni specat nga furra dhe i mbushni me masën që përgatitët.
  7. I fusni në furrë të piqen për 5 minuta.
  8. Më pas i shtoni djathin dhe i fusni në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
  9. I shijoni të ngrohta duke i shtuar sipër disa gjethe borziloku.