MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tava e preferuar e verës, me domate, speca dhe vezë!

20.05.2020 - 17:00

INGREDIENTËT

  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 1 qepë mesatare , të prerë imët
  • 4 speca të gjatë jeshilë , të prera në copa
  • 1 spec djegës
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 domate të mëdha, të qëruara nga lëkura dhe të prera në kubikë ose të grira në rende
  • Kripë
  • Piper
  • 4 vezë
  • Majdanoz

UDHËZIMET

  1. Bashkoni vajin dhe gjalpin në një tigan dhe vendoseni në zjarr mesatar .
  2. Shtoni qepën të skuqet deri sa të zbutet, më pas shtoni specat , hudhrën e prerë dhe vazhdoni perzijeni në zjarr sa të zbuten specat.
  3. Shtoni domatet dhe vazhdoni gatimin rreth 15 min derisa salca të trashet .
  4. Hidhini kripë e piper dhe shtoni vezët .
  5. Më një pirun trazoni pak të verdhën e vezës dhe gatuajini për pak, jo që të mpiksen vezët shumë.
  6. Hidhini disa gjethe majdanoz dhe e keni gatigati bukën ta ngjyeni me çap