MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me makarona, fileto pule dhe kërpudha

05.05.2020 - 14:26
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Koha e gatimit: 25 minuta
Receta per: 6 persona

INGREDIENTËT

  • 500 gr makarona
  • 2 lugë gjelle vaj
  • 1 qepë e vogël
  • 350 gr fileto pule
  • 300 gr kërpudha
  • Kripë dhe piper i zi
  • Majdanoz
  • 250 gr mozzarella
  • Beshameli:
  • 50 gr gjalpë
  • 50 gr miell
  • 500 ml qumësht
  • Kripë dhe arrëmoskat
  • 2 lugë gjelle parmigiano i grirë

UDHËZIMET

  1. Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë të bollshëm për të valuar. Shtojmë në të pak kripë, 1 lugë gjelle vaj dhe makaronat. I ziejmë ato 3 minuta më pak se koha e shkruar në etiketë.
  2. Ndërkohë në një tigan përgatisim beshamelin.
  3. Kaurdisim së bashku 50 gr gjalpë dhe 50 gr miell, shtojmë 500 ml qumësht dhe e lëmë të ziejë duke e trazuar vazhdimisht. E largojmë dhe shtojmë kripë dhe arrëmoskat.
  4. Në një tigan të thellë vendosim 2 lugë gjelle vaj, qepën të grirë imët të cilën e kaurdisim derisa të bëhet transparente.
  5. Shtojmë fileton e pulës të prerë në kubikë të vegjël, i kaurdisim së bashku derisa mishi të zbardhet dhe të ketë përthithur lëngun e tij.
  6. Shtojmë kërpudhat dhe i përziejmë ato sa të skuqen pak. Shtojmë kripë, piper të zi, majdanoz dhe beshamelin.
  7. Vazhdojmë përzierjen për 5 minuta. Kullojmë makaronat, i shtojmë në tigan dhe i përziejmë sërish të gjithë përbërësit.
  8. Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe shtojmë në të ½ e përzierjes me makarona.
  9. Shpërndajmë në të 1 topth mozzarella në kubikë të vegjël. Shtojmë pjesën e mbetur të makaronave dhe përsëri shpërndajmë një topth tjetër mozzarella në kubikë.
  10. Pudrosim sipër me parmigiano të grirë dhe e vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 200 gradë, për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë!