MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me pulë dhe kos, e shijshme sa më s’ka!

10.05.2020 - 11:55
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta
Koha e gatimit: 40 minuta

INGREDIENTËT

  • 800 gram kofsha pule
  • 10-15 thelpinj hudhra
  • 1 lugë gjelle miell
  • 1 gotë lëng pule
  • 80 ml. verë e bardhë
  • 400 ml salcë kosi
  • pak spec të kuq pluhur
  • 1 tufë majdanoz grirë imët
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • kripë, piper i zi

UDHËZIMET

  1. Lani mirë mishin, e fshini dhe e marinoni me kripë e piper. I shtoni pak miell.
  2. Në një tigan me vaj skuqni mirë kofshët e pulës.
  3. Sapo të shikoni që janë skuqur mirë i hiqni nga zjarri.
  4. Merrni një tigan të pastër me pak vaj dhe skuqni hudhrat mirë e mirë me vaj ulliri.
  5. Vendosni sërish kofshat e pulës dhe i shuani me një gotë verë.
  6. Sapo vera të adhurojë shtoni lëngun e pulës, kosin dhe e përzieni mirë.
  7. Shtoni kripë, piper, specin e kuq dhe majdanozin.
  8. I lini në zjarr edhe pak minuta në mënyrë që salca të trashet pak dhe menjëherë pas kësaj i shërbeni të ngrohta. Ju bëftë mirë!