MENU
klinika

Gjallërohet Apollonia

Vizitorët i rikthehen pasionit e kureshtjes për historinë

31.05.2020 - 16:17

        Pas lehtësimit të masave kundër covid-19, dashamirësit e antikitetit janë rikthyer në Apolloni. Parku antik i qytetit të Fierit, është në një nga parqet arkeologjike të mrekullueshme të vendit, ku natyra dhe trashëgimia kulturore janë në një simbiozë të shkëlqyer.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti ka publikuar një seri fotosh ku shihen vizitorë, që tregojnë interes për objektet arkeologjke që janë ekspozuar aty, ambientet e amfitetarit dhe që shkrepin aparatin për të fiksuar momentet e bukura nga ky park.

kolana e librave

Me një kolazh të pasur asetesh të çmuara që nga Muzeu Arkeologjik, te Manastiri i Shën Mërisë, Monumenti i Agonotetëve, Biblioteka, Odeoni etj., parku arkeologjik ka kaq shumë për të parë dhe ngjall interes të veçantë në çdo kohë.