02.06.2020 - 14:19
INGREDIENTËT
- Katër fileto salmoni
- 3 lugë lëng limoni të freskët
- 3 lugë vaj ulliri
- Kripë
- 1 tufë sallatë jeshile
- 1 mollë
- 1/4 filxhan djathë “pecorino” i grirë imët
- 3 lugë bajame të thekur
- Piper i zi
UDHËZIMET
- Së pari lini salmonin në temperaturën e dhomës 10 minuta para gatimit.
- Ndërkohë, rrihni së bashku lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri dhe 1/4 lugë çaji kripë në një tas të madh.
- Shtoni sallatën dhe lëreni të qëndrojë 10 minuta.
- Ndërkohë prisni mollën në feta dhe shtojeni tek sallata bashkë me djathin dhe bajamet.
- Marinojeni me piper dhe kripë dhe lërini mënjanë.
- Spërkatni salmonin me 1/2 lugë çaji kripë dhe pak piper.
- Vendosni në zjarr tiganin me pak vaj ulliri dhe hidhni salmonin të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë të artë në të dyja anët.
- Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në pjatën ku doni ta servirni bashkë me sallatën.