MENU
klinika

"Receta e mamit"

Kallamare gatuar në tavë balte

06.06.2020 - 08:16

INGREDIENTËT

  • 300-400 gr kallamare
  • 4-5 thelpinj hudhër
  • 1-2 kokrra domate e prerë
  • 400 ml salcë
  • Kripë
  • Rigon
  • Piper
  • Pluhur hudhre
  • Rozmarinë
  • Spec djegës
  • Uthull/ verë e bardhë
  • Sheqer
  • Lëng nga zierja e kallamarëve

UDHËZIMET

  1. Kallamarët i ziejmë jo plotësisht, i nxjerrim dhe i presim në copa.
  2. Vendosim hudhrën në tigan në zjarr mesatar me vaj, spec djegës, rozmarinë, pluhur hudhre për aromatizim.
  3. Shtojmë kallamarët e zier dhe të prerë dhe kaurdisim.
  4. Në vazhdim, shtojmë domatet dhe vendosim kapakun.
  5. Kur domatet humbin volumin, shtojmë sheqerin dhe uthullën e përziejmë dhe më pas shtojmë salcën e domates.
  6. Ndërkohë që zihet shtojmë nga lëngu i zierjes së kallamarëve dhe shtojmë me erëzat e listuara më lart.
  7. I lemë të ziejnë për disa minuta dhe më pas i kalojmë në tava balte duke spërkatur me pak vaj.
  8. Kush i preferon pikante mund të shtojë sasinë e specit djegës në tavën respektive të baltës.
  9. I pjekim në 180 gradë derisa të krijojnë një cipë dhe kallamarët të jenë gatuar sa duhet.