05.06.2020 - 07:01
INGREDIENTËT
- 200 gram miell
- 2 lugë gjelle djathë parmigiano i grirë imët
- 10-12 pomodorini
- 100 gram rikota
- 1 vezë
- 1 lugë çaji pluhur pjekës
- ¾ e gotë ujë ambienti
- 4 gjethe borziloku
- pak rigon
UDHËZIMET
- Në një tas vendosim 1 vezë të plotë. Shtojmë në të pak kripë, piper të zi dhe i përziejmë mirë.
- Shtojmë dy lugë gjelle djathë parmigiano, miellin, 1 lugë çaji pluhur pjekës, ujë ambienti pak nga pak dhe i përziejmë me lugë druri.
- Presim domatet në kubik të vegjël dhe i shtojmë tek brumi.
- Shtojmë edhe borzilokun e copëtuar dhe rikotën.
- I përziejmë mirë, shtoni rigonin.
- Në një tepsi me letër pjekjeje vendosim një 1-2 lugë gjelle nga masa për petullat, për secilën petull.
- Kështu veproni deri në fund duke i vendosur me një distancë nga njëra tjetra.
- I fusni në furrë për 25-30 minuta derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
- Shijojini të ngrohta!