MENU
klinika

"Shumë shpejt!"

Pas mjekëve, Rama premton rritje pagash edhe për mësuesit

07.09.2020 - 10:44

Pas mjekëve dhe infermierëve, kryeministri Edi Rama premton rritje pagash edhe për mësuesit në mbarë vendin.

Rama tha se do të ketë një rritje të re pagash për mësuesit shumë shpejt, me buxhetin e ri.

“Do të bëjmë një rritje të re pagash edhe për mësuesit, ashtu si për mjekët, dhe kjo do të bëhet shumë shpejt, besoj me buxhetin e ri. Kjo besoj se është shumë e merituar, dhe ne duhet të bëjmë më shumë se sa për tërësinë”, tha Rama.

Më tej, kryeministri tha se është garantuar që mësuesit të hiqen nga puna siç fryn era, apo të ndryshohen nga një zonë në tjetrën, sipas ryshfetit apo njohjeve politike.

“Kemi garantuar se mësuesit nuk hiqen siç fryn era, nuk hidhen nga një shkollë në një zonë, në një zonë tjetër, sipas ryshfeteve apo njohjeve politike. Tani rekrutimi i mësuesve bëhet mbi baza, sipas portalit. Po mbyllim një plagë shumë të madhe, atë të politizimit ekstrem të kuadrit të mësimdhënies. Duhen frenuar pasojat e kësaj, që binin mbi gra, nëna e baballarë, që pa kuptuar e gjenin veten të hedhur nga vendi i punës”, u shpreh ai.