MENU
klinika

Takim ndërkufitar trepalësh në Korçë

Shqipëria e Mali i Zi rifillojnë patrullimet e përbashkëta

23.10.2020 - 10:56

Përfaqësues të policisë kufitare të Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi kanë zhvilluar sot një takim ndërkufitar trepalësh të organizuar nga Prezenca e OSBE në Tiranë.

Shqipëria dhe Mali i ZI kanë rifilluar patrullimet e përbashkëta policore, teksa u arrit dakordësia dhe me Maqedoninë e Veriut.

Mbledhja filloi me një minutë heshjte për policët që humbën jetën nga COVID-19, kurse u diskutua për sfidat e krijuara nga pandemia dhe menaxhimi i tyre.

NJOFTIMI NGA OSBE

Përfaqësues të policisë kufitare të Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi u mblodhën, sot, në Korçë, në një takim ndërkufitar trepalësh të organizuar nga Prezenca e OSBE-së në Shqipëri.
Takimi, i cili filloi me një minutë heshtje në nderim të policëve që kanë humbur jetën nga koronavirusi, u përqendrua te sfidat e krijuara nga pandemia COVID-19 dhe menaxhimi i tyre. Vëmendje e veçantë iu kushtua migracionit të parregullt, i cili pati një frenim gjatë karantinës, por u rrit ndjeshëm gjatë dy muajve të fundit.

Pavarësisht kushteve të vështira të krijuara nga pandemia, patrullimet e përbashkëta mes Shqipërisë dhe Malit të Zi kanë rifilluar dhe u ra dakord që të rifillojnë edhe ato me Maqedoninë e Veriut.
Prezenca do të vijojë ta mbështetë policinë kufitare në luftën kundër krimit ndërkufitar dhe në menaxhimin e efektshëm të krizave.
*
Border police of Albania, North Macedonia and Montenegro met today in Korça in a trilateral cross-border meeting facilitated by the OSCE Presence in Albania. The meeting, ëhich started ëith a minute’s silence to honour the police officers ëho have died of coronavirus, focused on the challenges posed by COVID-19 pandemic and their management.
The border police officers also discussed irregular migration, ëhich stopped during the lockdown, but has increased significantly over the last tëo months.
Despite the difficult conditions caused by COVID-19, joint patrolling betëeen Albania and Montenegro has resumed, and it ëas agreed to reactivate the same ëith North Macedonia as ëell.
The OSCE Presence ëill continue to support and assist border police agencies in their fight cross-border crime and for an efficient crisis management.