MENU
klinika

Nga Russian Today/ "Ne do të kemi nevojë për gaz në vitet e ardhshme..."

“Nord Stream 2 i Rusisë është i besueshëm për Evropën”

14.01.2021 - 18:05

Pretendimet se zbatimi i projektit Nord Stream 2 mund të çojë në mbështetjen e tepërt të Evropës në furnizimet e energjisë ruse janë të pabazuara, thotë një anëtar i Partisë Social Demokrate të Gjermanisë (SPD), Jochen Schulte.

Ai i tha RT se ata që pretendojnë se nuk ka nevojë për furnizime me gaz Nord Stream 2 në Evropë dhe në të njëjtën kohë thonë se projekti mund të rrisë varësinë nga furnizimet e energjisë nga Rusia, nuk janë në përputhje. “Këto dy deklarata nuk përputhen së bashku,” tha ai.

Schulte theksoi se ose projekti i tillë nuk luan ndonjë rol në furnizimin me gaz në Evropë, “meqenëse nuk na duhet ky tubacion gazi”, ose nëse ekziston një nevojë e tillë, “ai nuk do të jetë në gjendje të krijojë varësi nga Rusia “.

Prandaj, ata që akuzojnë Moskën për monopolizimin e tregut evropian të energjisë, më në fund duhet të vendosin se çfarë pozicioni marrin me të vërtetë, tha ai. “Ne, këtu në shtetin federal, i përmbahemi pikëpamjes se në vitet e ardhshme do të kemi nevojë për gaz, jo vetëm për gaz nga Rusia, por gjithashtu, për shembull, nga Norvegjia ose Hollanda.”

“Dhe ky tubacion i gazit është pjesë e një sistemi të besueshëm të furnizimit me gaz për Evropën për vitet e ardhshme. Megjithëse qëllimi i shtetit tonë federal, natyrisht, është furnizimi i vetë-mjaftueshëm me energji, në një masë më të madhe me ndihmën e burimeve të rinovueshme të energjisë. Por kjo është një rrugë e gjatë dhe nuk mund të bëhet për një kohë të shkurtër,” tha Schulte, një anëtar i parlamentit të shtetit Mecklenburg-Pomerania Perëndimore.

Duke folur për fondin e lidhur me Nord Stream 2 që është aprovuar nga parlamenti këtë muaj, politikani tha se ai nuk ishte projektuar me qëllim të përfundimit të ndërtimit të tubacionit. “Ky është qëllimi i vetëm i institucionit, përkatësisht, për të mbështetur masat për mbrojtjen e klimës dhe mjedisit jo vetëm në Mecklenburg-Vorpommern, por edhe në të gjithë bregdetin e Detit Baltik, në territoret e vendeve me hyrje në Deti Baltik,” tha ai.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Russian Today: Pritet lista e kompanive që do gjobiten

Raundi i fundit i ndëshkimeve kundër Nord Stream 2

Nga Russian Today/ 'Dora e hekurt' e SHBA

Kompania norvegjeze i kthen shpinën Nord Stream 2

Nga Russian Today/ Paralajmërimi i Rusisë

Pasojat e sanksioneve amerikane kundër Nord Stream 2