MENU
klinika

Qëndroi bosh për 20 vjet

Del në shitje shtëpia e familjes së Osama Bin Laden

03.08.2021 - 11:57

Vëllai i Osama bin Laden, Ibrahim ka nxjerrë në shitje rezidencën e tij të vjetër në Bel Air për 28 milionë dollarë pasi qëndroi bosh për 20 vjet pas sulmit terrorist më 11 shtator 2001. E ndërtuar në vitin 1931, shtëpia shtrihet në më shumë se dy hektarë tokë.

E ndërtuar në vitin 1931, shtëpia në 634 Stone Canyon Rd ndodhet në më shumë se dy hektarë tokë, që shtrihet në 7.100 metra katrorë, me shtatë dhoma gjumi dhe pesë banjo.

Ibrahim, i cili është gjysmë vëllai më i madh i Osamas, fillimisht bleu rezidencën në 1983 për vetëm 1,653,000 dollarë. E bërë me mure betoni dhe e lyer me një nuancë të trëndafilit, prona ndodhet disa blloqe nga hoteli i famshëm Bel Air.

Ibrahim – i cili është gjysmë vëllai më i madh i Osamas – bleu rezidencën mesdhetare të stilit vilë në 1983 për vetëm 1,653,000 dollarë.

Ibrahim ishte duke pushuar jashtë vendit në kohën e sulmeve të 11 shtatorit dhe nuk u kthye më në SHBA për shkak të famës së keqe që lidhej me emrin e tij. Ashtu si vëllai i tij, Ibrahimi është një nga 56 fëmijët të manjatit të ndërtimit në Arabinë Saudite, Mohammed bin Awad bin Laden, i cili kishte 22 gra.

Disa palma zbukurojnë pjesën e jashtme të vendbanimit, ndërsa një not dhe banjë e mirëmbajtur janë vendosur prapa.

Vëllai i tij formoi rrjetin al-Kaeda i cili ishte përgjegjës për kryerjen e sulmeve terroriste në Qendrën Botërore të Tregtisë dhe Pentagonit më 11 shtator 2001. Më 2 maj 2011, Osama u vra në Abbottabad, Pakistan.