MENU
klinika

Funksioni i ri

“Tik Tok” do të lidhë llogarinë e prindërve me atë të fëmijëve

04.09.2021 - 07:10

Rrjeti social “TikTok” njofton zgjerimin e mjeteve brenda funksionit ‘Family Link’.

Kjo është mundësia që prindërit të lidhin llogarinë e tyre TikTok me atë të fëmijëve të tyre adoleshentë, për të mundësuar një sërë cilësimesh në lidhje me përmbajtjen dhe privatësinë.

Risitë e nisura sot u zhvilluan këtë herë me adoleshentët, së bashku me ekspertët e sigurisë të organizatës Internet Matters. Një hap tjetër që synon mbështetjen e prindërve dhe kujdestarëve të të miturve në rolin e tyre mbështetës në udhëtimin e adoleshentëve në botën dixhitale.

Në veçanti, prezantohen pesë këshilla që vijnë nga adoleshentet: “Më ndihmo të kuptoj rregullat”, “Ji i hapur për dialog”, “Mos u frikëso nëse diçka nuk shkon”, “Më beso”, “Respekto privatësinë time”.

 

 

Për më tepër, llogaria e një prindi ose kujdestari që është e lidhur tashmë me llogarinë e një të mituri përmes funksionit Family Linking tani do të marrë një njoftim duke i ftuar ata të mësojnë më shumë rreth mbështetjes që adoleshentët duan të marrin dhe këshillave që u nevojiten.

”Mund të jetë e vështirë të pranohet që një adoleshent ju kërkon të mos e ndiqni në një platformë: është e natyrshme të shqetësoheni se duan të fshehin diçka nga ju, por në përgjithësi ata thjesht duan të kenë një hapësirë ​​ku mund të takohen me miqtë pa u ndjerë të kontrolluar”., theksoi kompania.