MENU
klinika

Kundërsulm

UEFA apelon vendimin e Gjykatës së Madridit

28.09.2021 - 13:22

UEFA nis kundërsulmin. Vetëm pak orë pasi Gjykata e Madridit e detyroi atë të anulonte sanksionet kundër klubeve themeluese të Superligës dhe ta shpallte atë në faqen e saj të internetit, organi më i lartë doli me një deklaratë të re.

Përmes një shënimi të ri, UEFA ka paraqitur pretendime zyrtare për vendimin dhe se do të bëjë një apel zyrtar para një gjykate më të lartë, Gjykatës Krahinore të Madridit. Gjithashtu, UEFA ka paraqitur një mocion për përjashtimin e gjyqtarit që kryeson procedurën aktuale, pasi beson se ka parregullsi të rëndësishme.

Sipas UEFA -s, ata kanë vepruar gjithmonë me mirëbesim para Gjykatës së Madridit. Kjo është pikërisht ajo që thuhet në deklaratë: “Pas njoftimit mbi të ashtuquajturin projekt ‘Super League’ dhe masat përkatëse të pajtueshmërisë që UEFA ka marrë, UEFA riafirmon pikëpamjen e saj se ajo ka vepruar gjithmonë në përputhje jo vetëm me Statutet dhe Rregulloret e saj, por edhe me legjislacionin e BE, Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe legjislacioni zviceran në lidhje me këtë projekt të ashtuquajtur ‘Super League’.

UEFA mbetet e sigurt në pozicionin e saj – dhe do të vazhdojë ta mbrojë atë – në të gjitha juridiksionet përkatëse. UEFA ka vepruar gjithmonë me mirëbesim gjatë gjithë procedurave që janë në pritje para një Gjykate në Madrid.

Si pasojë – dhe përkundër faktit se UEFA nuk e njeh juridiksionin e Gjykatës së Madridit dhe beson me vendosmëri se ajo ka vepruar gjithmonë në përputhje të plotë me procedurat në pritje – UEFA sot paraqiti akuza zyrtare në Gjykatën e Madridit duke evidentuar respektimin e vazhdueshëm të saj me urdhrat..

 Përveç kësaj, UEFA ka paraqitur një mocion për përjashtimin e gjyqtarit që kryeson procedurën aktuale, pasi beson se ka parregullsi të rëndësishme në këtë procedurë. Në përputhje me ligjin spanjoll – dhe në interesin themelor të drejtësisë – UEFA pret që gjyqtari në fjalë të tërhiqet menjëherë derisa kjo kërkesë të shqyrtohet plotësisht dhe në mënyrë adekuate.

Përveç kësaj, UEFA do të paraqesë gjithashtu një apel zyrtar në një gjykatë më të lartë, Gjykatën Krahinore të Madridit (Gjykata e Apelit). UEFA do të vazhdojë të marrë të gjitha masat e nevojshme, në përputhje të rreptë me ligjin e BE -së dhe atë kombëtar, në mënyrë që të mbrojë interesat e saj dhe – më e rëndësishmja – ato të anëtarëve të saj dhe të gjithë aktorëve të futbollit.