MENU
klinika

Për çfarë flet Elon Musk?

“Kjo do të bëjë që qytetërimi të shembet”

07.12.2021 - 13:25

Në një event të organizuar nga Wall Street Journal, themeluesi i Tesla, Elon Musk foli për pyetje të ndryshme për të ardhmen.

Nuk ka “njerëz të mjaftueshëm” dhe rënia e natalitetit kërcënon qytetërimin njerëzor. Kjo është deklarata e bërë nga themeluesi i Tesla Elon Musk së fundmi në Këshillin vjetor të CEO të Wall Street Journal.

“Shumë, duke përfshirë njerëz inteligjentë, mendojnë se ka shumë njerëz në botë dhe se popullsia po del jashtë kontrollit. Është pikërisht e kundërta. Ju lutemi shikoni numrat. Nëse njerëzit ndalojnë të kenë më shumë fëmijë, qytetërimi do të shembet, mbani mend fjalët e mia”, paralajmëroi Musk.

Siç raporton Business Insider, CEO i Tesla-s iu përgjigj pyetjes nëse i ashtuquajturi “Tesla bot” duhet të zëvendësojë ndonjëherë punën njerëzore me këtë deklaratë. Tesla bot është roboti humanoid i Musk, të cilin Tesla dëshiron ta zhvillojë me inteligjencën artificiale të makinave të saj vetë-drejtuese.

Musk deklaroi në këtë ngjarje se me kalimin e kohës roboti Tesla mund të bëhet një “zëvendësues i përgjithshëm për punën njerëzore” dhe kështu të zvogëlojë mungesën e punës që rezulton nga një rënie e nivelit të lindjeve.

Musk iu përgjigj edhe pyetjeve të tjera për të ardhmen si pjesë e Këshillit të CEO. Për temën e plakjes, ai tha: “Unë mendoj se është e rëndësishme për ne të vdesim. Nëse jetojmë përgjithmonë, ne mund të bëhemi një shoqëri shumë e kockëzuar ku idetë e reja dështojnë”.

Vetëm javën e kaluar, Musk shkroi në Twitter se kushdo mbi moshën 70 vjeç duhet të ndalohet të kandidojë për poste politike.

Në Këshillin e CEO, megjithatë, Musk siguroi se ai nuk po tallej me plakjen. “Unë po them vetëm se nëse kemi njerëz në poste shumë të rëndësishme që duhet të marrin vendime thelbësore për vendin tonë, atëherë ata duhet të kenë aftësi të mjaftueshme njohëse. I gjithë vendi varet prej tyre”, shtoi Musk.