MENU
klinika

Zgjimi në mëngjes

Si mund të jeni jashtëzakonisht produktiv pa kafe?

21.05.2022 - 08:40

Kafeja mund të jetë një nga gjërat më të mira për t’u zgjuar në mëngjes, pasi edhe hulumtimet konfirmojnë se aroma e saj stimulon trurin e njeriut.

Megjithatë, shumë prej tyre pretendojnë se nuk mund të zgjohen dhe të kenë energji pa pirë të paktën dy filxhanë kafe, gjë që me sa duket nuk vlen.

Sigurisht që ka mënyra për të hapur sytë dhe për të qenë produktiv pa asnjë pikë kafeje.

Hapat që duhet të ndiqni

Synoni suksesin

Një pjesë e trurit tuaj mund t’ju thotë: “Unë nuk mund ta bëj këtë . “Thuaj vetes: ‘Unë zgjedh të besoj se mund ta bëj këtë. “Nëse nuk di si ta bëj, do të vendos të mësoj se si ta bëj”.

Nëse mendoni se nuk mund të bëni asgjë, truri juaj do të gjejë të gjitha mënyrat për ta bërë detyrën tuaj nga torturuese në të pamundur.

Bëni një listë detyrash

Mos jini kaq të etur për të vendosur një sërë gjërash në listën tuaj të detyrave, pasi duhet të dini se çfarë të bëni gjatë vitit, sezonit, muajit aktual dhe në fund të ditës. Të matura, të pakta dhe realiste.

Ha shendetshem

Dieta juaj ka një ndikim të madh në mënyrën se si mendoni dhe ndjeheni gjatë gjithë ditës. Nëse ndiheni të plogësht dhe të lodhur, mund të mos jeni duke ngrënë vaktin e duhur.

Dhe së fundi, të akuzoj pa të drejtë kafenë se nuk të zgjon!