MENU
klinika

Pas shkarkimit të mijëra punonjësve

Twitter mbyll zyrat me vendim të menjëhershëm

18.11.2022 - 19:36

Twitter u ka thënë punonjësve se ndërtesat e zyrave të kompanisë do të mbyllen përkohësisht, me efekt të menjëhershëm.

BBC raporton se punonjësve të kompanisë iu komunikua se zyrat do të rihapen të hënën më 21 nëntor.

Nga ana e gjigandit të rrjeteve sociale nuk u dha asnjë arsye për lëvizjen.

Njoftimi vjen mes raporteve se një numër i madh i stafit po largohen pasi pronari i ri, Elon Musk, i cili u bëri thirrje të punonin me orë të gjata me intensitet të lartë ose të largoheshin.

Raportet janë pritur me shqetësim nga sindikata për punëtorët e teknologjisë, Prospect.

“Ne nuk do t’i lëmë këto rezultate të të kalojnë të pakontrolluara,” tha Mike Clancy, sekretari i përgjithshëm i Prospect, duke iu referuar vendimit të operatorit për të shkarkuar stafin.

“Ne po kërkojmë urgjentisht një takim me Twitter UK Ltd për të diskutuar se si do të menaxhojë konsultimin kolektiv të tepricës, të sigurojë një proces të drejtë dhe transparent dhe të përmbushë detyrën e kujdesit dhe detyrimeve ligjore ndaj punonjësve, përfshirë ata me nevoja të veçanta.

“Prospect do të vazhdojë të bëjë gjithçka që mundet për të mbështetur anëtarët tanë në Twitter. Kompanitë nuk janë mbi ligjin dhe ne do ta mbajmë Twitter në llogarinë ligjore aty ku është e mundur”, shkruhej në deklaratën e Prospect.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Fillon shkarkimin e drejtorëve të kompanisë

Elon Musk blen “Twitter-in” për 44 miliardë dollarë!