MENU
klinika

Veçanërisht për studentët

5 mënyra për të pasur një ditë produktive pa stres

26.12.2022 - 13:06

Stresi është krejtësisht normal dhe diçka nëpër të cilën kalojnë shumica e studentëve, veçanërisht në Ditët e Rezultateve. Në fakt, marrja e rezultateve tuaja ndonjëherë mund të jetë më stresuese sesa marrja e provimeve!

Ne kemi mbledhur disa këshilla për t’ju ndihmuar të përballeni me ndjenjat tuaja përpara dhe në ditën tuaj të rezultateve. Shpresojmë që këto të ndihmojnë.

1. Di detajet
Vendi më i mirë për të filluar është me vetë ditën. Stresi shpesh mund të vijë nga mos dija se çfarë do të ndodhë dhe kur.

2. Bëni një plan
Një gjë që mund t’ju ndihmojë të menaxhoni ankthin tuaj në prag të ditës së rezultateve është të keni një plan. Planifikimi i ditës nga fillimi në fund mund t’ju ndihmojë të lehtësoni këtë stres dhe ta lini mendjen tuaj të relaksohet. Është gjithashtu një gjë më pak për t’u shqetësuar në mëngjes dhe ju jep gjithashtu pak kontroll. Mendoni për momentin kur zbuloni rezultatet tuaja dhe merrni parasysh se çfarë duhet të bëni më pas.

Rezultatet nuk shkojnë gjithmonë sipas planit dhe mund të mos merrni vlerësimet që ju nevojiten. Nëse është kështu, mos u shqetësoni! Gjithmonë ka opsione alternative të disponueshme për ju dhe këtu në Kolegjin Hugh Baird, ne e bëjmë prioritet gjetjen e një kursi që ju përshtatet. Nëse merrni notat që prisni, mendoni për një mënyrë për të festuar me miqtë dhe familjen.

3. Nuk keni pse t’i ndani rezultatet tuaja me të tjerët
Në ditën e rezultateve, mund të ketë shumë presion nga shokët tuaj të klasës për të hapur rezultatet tuaja të gjitha në të njëjtën kohë dhe për të ndarë atë që keni marrë, por kjo nuk do të thotë që ju duhet ta beni këtë me domosdoshmëri. Për të shmangur këtë, mblidhni rezultatet tuaja dhe hapini ato në shtëpi për të shmangur çdo ankth.

4. Flisni për këtë
Është absolutisht normale të ndiheni të stresuar ose të shqetësuar dhe të gjithë rreth jush do ta kuptojnë këtë. Është e rëndësishme të kuptoni se nuk po e kaloni këtë vetëm – shumë nga shokët e klasës dhe miqtë tuaj do të ndihen të shqetësuar për marrjen e rezultateve të tyre.

Biseda me njerëzit me të cilët jeni afër për mënyrën se si ndiheni mund t’ju ndihmojë. Jo vetëm që ju jep mundësinë të identifikoni se çfarë jeni të shqetësuar, por gjithashtu ju ndihmon të filloni të bëni plane për rezultate të ndryshme. Miqtë dhe familja juaj gjithashtu mund t’ju japin një perspektivë dhe të ndihmojnë në ndarjen e peshës së çdo stresi që po përjetoni.

5. Me kë të kontaktoni nëse keni nevojë për ndihmë
Nëse jeni jashtëzakonisht i stresuar ose i shqetësuar dhe keni nevojë të flisni me një profesionist, telefononi dikë ose bëni një bisedë në internet me dikë që nuk e njihni mund të duket si një gjë e çuditshme. Por nëse ndiheni kështu, të folurit mund t’ju ndihmojë, veçanërisht me dikë që është plotësisht i trajnuar dhe nuk do t’ju gjykojë në asnjë mënyrë.

Rezultatet Stresi dhe ankthi i ditës nuk duhet të përcaktojnë verën tuaj. Gjithmonë do të ketë një rezultat pozitiv nga ajo ditë, pavarësisht se cilat janë rezultatet tuaja. Gëzoni verën tuaj dhe fat të mirë!

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN