MENU
klinika

E bëni dhe ju këtë gabim?

Kjo është arsyeja pse duhet ta lani orizin para se ta gatuani

10.06.2023 - 10:01

Është një nga opsionet më të njohura për pjatat e shpejta. Bëhet fjalë për orizin, një nga ushqimet më elementare në çdo shtëpi. Megjithatë, shumë njerëz bëjnë një gabim serioz, madje edhe shëndetësor, në lidhje me orizin. Çfarë është kjo? Ata nuk e lajnë orizin para se ta gatuajnë.

Nëse edhe ju e bëni këtë gabim, shihni më poshtë pse duhet të filloni ta bëni tani.

Orizit zakonisht i duhet të udhëtojë një rrugë të gjatë për të arritur në pikën e tij të shitjes dhe ka të ngjarë të mbledhë pluhur, insekte, kimikate dhe papastërti gjatë rrugës. Një shpëlarje e mirë në ujë siguron që ai të jetë i pastër dhe i sigurt për t’u konsumuar.

Gjithashtu, sipas mjeshtrave të gatimit, shpëlarja e orizit përmirëson strukturën e tij, ndërsa uji do të lajë niseshtenë e tepërt në bërthamat e tij që mund ta bëjnë atë ngjitës pas gatimit. Po ashtu, larja e orizit do t’i japë atij një strukturë të lehtë dhe të butë.

Të pasura me lëndë të shumta ushqyese

Përfitimet që merrni nga konsumi i farave Chia

Shkaqet e shfaqjes dhe produktet që duhet të konsumoni

Njollat e bardha në lëkurë, shenjë e mungesës së vitaminave në organizëm!

Ja çfarë thotë studimi i fundit!

Si ndikon mbipesha në funksionet mendore

Rrit rrezikun e sulmeve në zemër dhe goditjeve në tru

Cili është niveli normal i kolesterolit tek femrat

Të pasura më lëndë ushqyese dhe veti anti kancerogjene

Disa arsye pse duhet të përfshini frutat e pyllit në dietën tuaj