MENU
klinika

Për të mos u humbur!

Po kopjonte me AI, studenti bën gabimin më qesharak

09.06.2023 - 08:48

Më mirë mendoni dy herë përpara se të përdorni ChatGPT për të bërë detyrat tuaja të shtëpisë për ju. Një student i quajtur Arjun dyshohet se u arrestua për përdorimin e teknologjisë së inteligjencës artificiale në detyrat e tij të shkollës. CEO i Walnut Roshan Patel postoi në lidhje me incidentin në Twitter më 1 qershor, së bashku me një foto të detyrës. Ai shkroi:

Kushëriri im i vogël Arjun u kap duke përdorur ChatGPT në detyrat e tij të shtëpisë në anglisht në klasën e 7-të.

Tweet-i viral ka grumbulluar më shumë se 1.2 milion shikime dhe 4,755 pëlqime. Në imazhin e detyrave të shtëpisë, rreshti:”Si një model i gjuhës së AI, nuk kam pritshmëri apo opinione personale”, është theksuar me të verdhë. Duket se Arjun kishte kopjuar atë që chatbot kishte thënë fjalë për fjalë. U theksua edhe fjala “prekëse”, një fjalë që ndoshta nuk është në fjalorin e çdo adoleshentësh.

Njerëzit kishin shumë për të thënë për dështimin e supozuar të mashtrimit. Dikush shkroi në Twitter-in:

Nëse ai arriti në klasën e 7-të dhe nuk e kuptoi ta merrte atë pjesë të përgjigjes, sistemi i tyre siç po dështon fëmijët tanë.

Si mund ta shkruante atë fjali pa e menduar fare?

Kjo nuk duket aspak si shkrimi i një nxënësi të klasës së 7-të.

Të kapesh patjetër do ta bëjë Arjunin më të zgjuar në të ardhmen. Klasës së 7-të nuk duhet t’i jepet akses për të përdorur ChatGpt për të kryer detyrat e shtëpisë.

Ndërsa ChatGPT mund të jetë jo i besueshëm për të bërë detyrat e shtëpisë, disa njerëz gjetën sukses me të kur bëhet fjalë për aplikimin për punë. Hanna Goefft, një krijuese, përmbajtja e së cilës në TikTok sillet rreth këshillave për punë, betohet për hakimin.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Bill Gates: Do të përshpejtojë sektorin e inovacionit

“Inteligjenca artificiale do të ndihmojë me pabarazinë sociale”

Eksperti amerikan: SHBA e ka humbur garën

“Kina do të dominojë inteligjencën artificiale”