MENU
klinika

Greqia në flakë

Rrezik shumë i lartë zjarri për gjashtë qarqe

28.07.2023 - 13:39

Rrezik shumë i lartë zjarri parashikohet këtë të premte për gjashtë qarqe të vendit, sipas Hartës së Parashikimit të Rrezikut nga Zjarri të lëshuar nga Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile në Ministrinë e Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile.

Konkretisht, një rrezik shumë i lartë zjarri parashikohet për zonat e mëposhtme:

– Rajoni i Atikës

– Rajoni i Greqisë Qendrore (PE Boeotia, PE Evia, PE Fthiotida)

– Rajoni i Peloponezit (PE Corinthia, PE Argolis)

– Rajoni i Egjeut Jugor (PE Kos, PE Kalymnos, PE Rhodes, Rajoni Karpathos)

– Rajoni i Egjeut të Veriut (Rajoni i Lesvos, Rajoni i Kios, Rajoni Samos, Rajoni Ikaria)

– Rajoni i Kretës (Rajoni i Heraklionit, Rajoni i Lasithit)

Sekretariati i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile i Ministrisë së Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile ka njoftuar organet kompetente qeveritare të përfshira në shërbimin zyrtar, si dhe qarqet dhe bashkitë e qarqeve të mësipërme, në mënyrë që të për rritjen e gatishmërisë për mbrojtjen civile për të përballuar menjëherë çdo incident zjarri.

Në të njëjtën kohë, Sekretaria e Përgjithshme e Mbrojtjes Civile rekomandon qytetarët që të jenë veçanërisht të kujdesshëm dhe të shmangin veprimet në ajër të hapur që mund të shkaktojnë zjarr nga pakujdesia, si djegia e barit dhe degëve të thata apo pastrimi i mbetjeve, përdorimi i makinerive që shkaktojnë shkëndija. të tilla si sharra rrethore, pajisje saldimi, përdorimi i grilave të jashtme, pirja e bletëve, hedhja e cigareve të ndezura, etj. Gjithashtu, kujtohet se gjatë sezonit të mbrojtjes nga zjarri ndalohet djegia e arave.

Në rast zjarri, qytetarët janë të lutur të njoftojnë menjëherë Shërbimin Zjarrfikës në numrin 199.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN