MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çfarë janë krizat e laktacionit?

29.09.2023 - 14:19

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Çfarë janë krizat e laktacionit?

Mjeku:Më shumë se 80% e nënave ushqejnë me gji foshnjat e tyre. Dhe shumica e tyre përballen me një krizë laktacioni. Kjo është një periudhë e vështirë dhe stresuese kur ato duhet të merren me të qarat, acarimin dhe madje zhgënjimin e vazhdueshëm të fëmijës së tyre në aftësitë e tyre prindërore.

Kjo është një periudhë kohe kur një fëmijë duket se nuk është i kënaqur me qumështin e nënës. Ata nuk hanë gjatë dhe ndjehen të uritur më shpesh. Ata gjithashtu shtojnë më pak peshë dhe qajnë shumë. Nëna ndjen se ka mungesë qumështi dhe gjithashtu shumë presion dhe stres mbi të. Disa madje mund të mendojnë se po dështojnë në amësi.

Arsyeja është se fëmijët kanë nevojë për më shumë qumësht. Aftësia e tyre për të thithur zhvillohet gjatë rritjes dhe atyre u duhet më pak kohë për të ngrënë. Trupi i nënës merr këto sinjale dhe ruan më pak qumësht i cili përfundimisht rezulton se nuk është i mjaftueshëm për fëmijën e tyre

Mund të ndodhë afërsisht 5 herë gjatë vitit të parë të jetës së një fëmije. E gjitha është sepse kriza e laktacionit është e lidhur me periudhat e tyre të rritjes.

Midis 1 dhe 3 javë të jetës së tyre.
6 javë.
3 muaj.
6 muaj.
9 muaj.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.