MENU
klinika

“Gjurmë”

Ekspozita më e re e Adrian Devollit në FAB

20.09.2023 - 17:41

Adrian Devolli çel ekspozitën “Gjurmë”, në Galerinë e Fakultetit të Arteve të Bukura, (FAB) e cila përmbledh një pjesë të punëve më të mira të artistit, në pikturë, grafika, skulpturë dhe qeramikë.

Artisti Devolli e konsideron domosdoshmëri ekspozitën e cila shërben për të si një refleksion mbi gjendjen në të cilën gjendet dhe atë drejt së cilës shkon.

Titulli “Gjurmë” ka lidhje me gjurmën që le çdo artist në art, një “guralec” në strukturën e madhe të artit. Emocionet e Adrian Devollit gjejnë një teknikë të veçantë për t’u shpalosur në kuadër apo skulpturë.

“Gjurmë” do të qëndrojë e hapur për publikun e FAB-it deri më 23 shtator.

Ardian Devolli ka studiuar në Akademinë e Arteve, ku u diplomua në vitin 1979. Ai është njëkohësisht studiues i Artit Bizantin dhe themelues i grupit artistik “Mur”.

Zbardhen projektet e kulturës për 2024

Muzeu Historik Kombëtar do të restaurohet

Kadare:Reputacion në arenën ndërkombëtare

Shqipëria në Bordin Ekzekutiv të UNESCO-s

Revista polake “MojChorzow”

Shqipëria perla e pazbuluar e Evropës