MENU
klinika

Disa këshilla

Mësoni si të pastroni siç duhet smartfonin tuaj

16.04.2024 - 10:55

Ne përdorim telefonat inteligjentë çdo ditë, kështu që nuk është për t’u habitur që papastërtia grumbullohet shpejt në to dhe në to. Më poshtë, lexoni disa këshilla dhe truke për pastrimin e plotë të pajisjes tuaj.

Çfarë duhet të shmangni kur pastroni smartfonin tuaj

Le të fillojmë me ujin. Edhe pse në disa situata do t’ju duhet, megjithatë, mos aplikoni kurrë ujë direkt në smartphone, por lagni një leckë dhe më pas fshijeni ekranin me të. Shmangni materialet gërryese ose kimikatet shumë të forta për të shmangur dëmtimin e ekranit, lentet e kamerës dhe pjesëve të tjera të ndjeshme. Në vend të kësaj, zgjidhni produkte pastrimi që janë të sigurta për telefonat inteligjentë – le të themi alkool izopropil ose etilik, një sasi e vogël uji…

Si të pastroni ekranin e smartfonit tuaj

Është mirë të përdorni një leckë mikrofibër për të pastruar ekranin sepse letra higjienike, peshqirët e kuzhinës dhe materiale të ngjashme mund të lënë garzë në ekran. Sa për agjentët e pastrimit, përdorni alkoolet e lartpërmendura, një sasi të vogël uji ose një pecetë dezinfektuese.

Aplikoni vetëm një sasi të vogël lëngu në leckën me mikrofibër, pavarësisht nëse përdorni ujë ose alkool. Pasi një pjesë e vogël e leckës është lagur, fërkojeni butësisht ekranin e telefonit me lëvizje të vogla rrethore. Ju duhet ta bëni këtë disa herë për të hequr të gjitha papastërtitë.

Shmangni altoparlantët dhe kornizat e përparme dhe fokusohuni në ekran. Lëngu nuk duhet të hyjë në pajisje. Më pas, mund ta fshini telefonin me një leckë të thatë mikrofibër për të hequr çdo pluhur dhe papastërti të mbetur. Ju mund të përsërisni të njëjtën procedurë kur pastroni pjesën e pasme të telefonit inteligjent. Kur bëhet fjalë për lentet e kamerës, jini shumë të butë.

Si të pastroni portën e karikimit dhe kufjet e smartfonit

Duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur pastroni ndonjë nga brazdat për të mos e dëmtuar atë. Ka disa mënyra për të pastruar portën e karikimit ose kufjen e smartfonit tuaj.

Ju mund të përdorni ajër të kompresuar për të fryrë mbeturinat nga ndenja. Ju gjithashtu mund të përdorni lesh pambuku ose një kruese dhëmbësh të mbështjellë me pambuk për të pastruar lidhësit. Kjo mund të jetë pak e rrezikshme pasi nuk dëshironi të lini garzë në brazdë ose të dëmtoni asgjë brenda. Sigurohuni që të përdorni një shtupë pambuku të thatë dhe mos e shtypni shumë fort hapjen. Nëse ka mbeturina të dukshme më afër pjesës së jashtme të njërës prej vrimave, mund ta gërvishtni atë drejt e me një kruese dhëmbësh. Mos shtypni shumë thellë dhe fort.

Si të pastroni kamerën e smartfonit tuaj

Një syth pambuku është alternativa më e mirë për pastrimin e kamerës së telefonit inteligjent, sepse mund të shkojë atje ku një leckë nuk mundet. Ju mund të përdorni një top pambuku të thatë, por për rezultate më të mira, shtoni një sasi të vogël alkooli për fërkim. Fërkoni butësisht çdo lente të kamerës në një lëvizje rrethore, duke pasur kujdes që të mos shtypni shumë fort. Në vend të kësaj, mbani një top pambuku (të lagur në mënyrë ideale me alkool) në papastërti për dhjetë deri në njëzet sekonda dhe shikoni nëse kjo e zgjidh problemin.

Si të pastroni një këllëf telefoni inteligjent

Nëse keni një këllëf telefoni plastike pa ngjitëse, zhyteni në ujë të ngrohtë dhe me sapun për një orë. Në vend të njomjes, mund të përdorni gjithashtu një leckë të lagur ose të fshini për të dezinfektuar, më pas përdorni një top pambuku të njomur në ujë ose alkool për të pastruar qoshet dhe vendet e tjera të vështira për t’u arritur.

Nëse kutia juaj e smartfonit përfshin një mbrojtës ekrani, përdorni një leckë mikrofibër të lagur me pak ujë ose alkool.

Si të hiqni ngjitësit nga një smartphone

Vendosni një leckë të njomur me ujë të ngrohtë mbi afishe dhe mbajeni për një kohë të shkurtër. Kjo duhet të lirojë pak skajet e etiketës në mënyrë që ato të jenë gati për t’u hequr. Për ta inkurajuar këtë, mund ta fërkoni butësisht ngjitësin me një leckë të lagur. Më pas qëroni atë. Ju mund të jeni në gjendje ta bëni këtë lehtësisht, por ka të ngjarë të ketë mbetur pak ngjitës.

Nëse papastërtia është kokëfortë, riaplikoni pak alkool për fërkim ose heqës manikyri dhe përdorni një objekt të mprehtë, si një kartë krediti ose piskatore vetullash, për të hequr mbetjet.