MENU
klinika

Ndiqni këto hapa

Si të ndryshoni adresën tuaj të Gmail pa krijuar një llogari të re?

17.04.2024 - 12:07

Mund të mos ju pëlqejë adresa juaj e emailit nëse keni një llogari të vjetër Gmail. Hapja e një llogarie të re mund të jetë problem nëse përdorni një të vjetër për të marrë email. Google zakonisht nuk ju lejon të ndryshoni adresën tuaj, por ka mënyra për ta shmangur këtë kufizim.

AndroidPolice ka krijuar një udhëzues që tregon se si të kontrolloni nëse mund të ndryshoni adresën tuaj të Gmail pa krijuar një të re. Ai gjithashtu tregon për disa zgjidhje.

Ekziston një ndryshim midis emrit të përdoruesit të llogarisë Google dhe emrit të shfaqur.

Emri i përdoruesit të llogarisë suaj të Google është pjesë e adresës suaj të Gmail përpara @gmail.com. Ju mund të verifikoni emrin e përdoruesit dhe emrin tuaj të emailit duke qëndruar pezull mbi ikonën e profilit tuaj në këndin e sipërm djathtas. Emri juaj i shfaqur është në krye dhe adresa juaj e emailit është në fund. Ju mund t’i shihni të gjitha emailet e lidhura me emrin tuaj të përdoruesit në seksionin e emailit të llogarisë tuaj Google.

Google deklaron se ju mund të jeni në gjendje të ndryshoni emrin tuaj të përdoruesit në disa raste. Megjithatë, shanset që ata t’ju lejojnë ta bëni këtë janë të pakta. Sipas Google, metoda e mëposhtme mund të funksionojë për llogaritë që nuk përfundojnë në @gmail.com.

Këta janë hapat për të verifikuar nëse mund të ndryshoni adresën e emailit të llogarisë tuaj Google.

Ndryshoni adresën e Gmail në desktop

1. Hyni në llogarinë tuaj të Google

2. Zgjidhni Personal Info në anën e majtë të shiritit të navigimit

3. Kaloni në seksionin Informacioni i Kontaktit

4. Zgjidhni adresën tuaj të emailit

5. Klikoni në emailin e llogarisë Google. Nëse nuk mund ta hapësh këtë cilësim, Google nuk të lejon të ndryshosh adresën tënde të emailit.

6. Klikoni ikonën “redakto” pranë adresës tuaj të emailit nëse keni pasur sukses në hapin e mëparshëm

7. Futni adresën e re të postës elektronike dhe ndiqni udhëzimet në ekran

8. Do të merrni një email me një lidhje për të konfirmuar adresën e re

Ndryshoni adresën e Gmail në aplikacionet celulare Android dhe iOS

1. Hapni aplikacionin Gmail

2. Shtypni ikonën me profilin tuaj në këndin e sipërm djathtas

3. Klikoni në llogarinë Google

4. Zgjidhni Personal Info

5. Zgjidhni Email brenda opsionit Kontakt Info

6. Klikoni “Llogaria Google”. Nëse nuk hapet, nuk mund ta ndryshoni adresën tuaj të postës elektronike.

7. Nëse e keni përfunduar me sukses hapin e mëparshëm, shtypni Edit pranë adresës së postës elektronike dhe shtoni një adresë të re

8. Ndiqni udhëzimet në ekran

Do t’ju kujtojmë se jo të gjithë kanë mundësinë të ndryshojnë adresën e tyre të Gmail. Nëse ky opsion është i disponueshëm për ju, këto këshilla do ta bëjnë procesin më të lehtë.