MENU
klinika

Ja për çfarë bëhet fjalë

​iPhone 16 Pro pritet të sjellë katër veçori të reja të kamerës

16.05.2024 - 11:23

Seria e re iPhone 16 Pro do të sjellë veçori të reja, të tilla si ekrane më të mëdha, një buton të dedikuar regjistrimi dhe më shumë.

Gjithashtu, priten përmirësime të harduerit të kamerës për iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max.

Sipas shumë raporteve, iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max do të kenë një kamerë ultra të gjerë 48 MP të përmirësuar. Ky do të jetë një përmirësim i rëndësishëm në krahasim me kamerën aktuale 12MP ultra të gjerë që ka iPhone 15 Pro, shkruan 9to5Mac.

Për shkak të këtij ndryshimi, fotot dhe videot e kapura me telefonat iPhone 16 Pro do të jenë dukshëm më të mira në shumicën e situatave të shkrepjes, veçanërisht në kushte me dritë të ulët.

Seria e re iPhone 16 Pro do të sjellë veçori të reja, të tilla si ekrane më të mëdha, një buton të dedikuar regjistrimi dhe më shumë.

Gjithashtu, priten përmirësime të harduerit të kamerës për iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max.

Sipas shumë raporteve, iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max do të kenë një kamerë ultra të gjerë 48 MP të përmirësuar. Ky do të jetë një përmirësim i rëndësishëm në krahasim me kamerën aktuale 12MP ultra të gjerë që ka iPhone 15 Pro, shkruan 9to5Mac.

Për shkak të këtij ndryshimi, fotot dhe videot e kapura me telefonat iPhone 16 Pro do të jenë dukshëm më të mira në shumicën e situatave të shkrepjes, veçanërisht në kushte me dritë të ulët.

Imazhet gjithashtu duhet të ofrojnë më shumë detaje dhe ngjyra të zgjeruara, ndërsa rezolucioni i rritur do të lejojë fleksibilitet më të madh në redaktim dhe post-prodhim.

Aktualisht, vetëm iPhone 15 Pro Max përdor një dizajn kamere tetraprizmi që mundëson zmadhimin optik 5x dhe aftësitë e zmadhimit digjital 25x. Me serinë e re të iPhone 16, Apple do ta zgjerojë atë dizajn të kamerës në iPhone 16 Pro. Kjo do të thotë që iPhone 16 Pro dhe iPhone 16 Pro Max do të ofrojnë të paktën 5x zmadhim optik dhe 25x digjital.

Një problem për të cilin çdo përdorues i kamerës iPhone është ndoshta i vetëdijshëm është ndezja e lenteve kur shkrep në mjedise të ndritshme. Është një çështje harduerike që prek shumicën e kamerave në treg, por Apple thuhet se po punon për një zgjidhje për iPhone 16 Pro.

Apple po teston një teknologji të re të veshjes së lenteve të quajtur “depozitimi i shtresës atomike”, e cila mund të aplikohet në lentet e kamerës së iPhone 16 Pro për të reduktuar efektet e reflektimeve të brendshme.

Më në fund, iPhone 16 Pro thuhet se do të përdorë sensorin e ri të kamerës kryesore të Sony me një dizajn të përmirësuar për performancë më të mirë në dritë të ulët. Sony pretendon se ky sensor kap dy herë më shumë dritë sesa sensorët ekzistues të kamerës.

Lejimi i më shumë dritës për të hyrë në kamerë dhe reduktimi i ndërhyrjeve vizuale, të njohura si “zhurma”, rezulton në foto me cilësi më të mirë për përdoruesit e iPhone. Megjithatë, ende nuk është konfirmuar nëse sensori i ri i gjeneratës së lartë të Sony do të përdoret në dy modelet e iPhone 16 Pro.

Pritet që Apple të prezantojë zyrtarisht serinë e re iPhone 16 në shtator, kur do të dihen të gjitha detajet dhe specifikimet.