MENU
klinika

Gjejnë gjithçka

A do të nënkuptojnë fundin e faqeve të internetit përgjigjet e AI të Google?

25.05.2024 - 14:07

Google u përgjigjet më shumë pyetjeve me inteligjencën artificiale.

Google është rojtari i internetit. Ju i bëni një pyetje dhe ai ju dërgon në një faqe interneti në internet që mund t’i përgjigjet asaj pyetjeje.

Por kjo nuk është më kështu. Vetë Google shpesh përpiqet t’i përgjigjet pyetjes suaj, kështu që nuk ka nevojë të shkoni diku tjetër. Tani, kompania po e shton atë përpjekje me përgjigjet e gjeneruara nga AI që do të jenë përgjigja e paracaktuar për të gjitha kërkimet në të ardhmen e afërt.

Një problem me atë plan është se motorët gjenerues të AI i krijojnë gjërat. Tjetra është më ekzistenciale për Google dhe internetin: Nëse Google u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja në faqen e vet, pse do të shkonit diku tjetër? A do të vazhdojë Google të dërgojë njerëz në faqet e internetit?