MENU
klinika

Ja si i gjen

Është krijuar një pajisje që lokalizon venat nën lëkurë

14.05.2024 - 11:04

Shkencëtarët kanë arritur të krijojnë një pajisje për gjetjen e venave që përdor dritën infra të kuqe për të gjetur venat nën lëkurë. Pajisja lëshon dritë infra të kuqe që përthithet në gjak.

Venat shfaqen më pas si vija të errëta kundër një sfondi më të lehtë, duke ndihmuar ofruesit e kujdesit shëndetësor të vizualizojnë vendndodhjen dhe thellësinë e tyre.