MENU
klinika

Ata reagojnë ndaj emocioneve njerëzore

Startup i ri zhvillon kafshë digjitale për Apple Vision Pro

26.05.2024 - 09:10

Bootloader Studio, startup nga Vietnami, ka prezantuar kafshët shtëpiake digjitale për Apple Vision Pro. Këto kafshë shtëpiake përdorin inteligjencë artificiale që mund të njohë dhe t’u përgjigjet emocioneve njerëzore, duke u ofruar përdoruesve një përvojë ndërvepruese.

Kafshët shtëpiake digjitale të Bootloader Studio ndjekin vëmendjen e përdoruesit, pozicionin e kokës, tonin e zërit dhe gjestet për të rregulluar reagimet e tyre. Këto kafshë shtëpiake do të jenë të pranishme në të gjitha aplikacionet në Vision Pro, duke krijuar iluzionin se janë pjesë e mjedisit real.

Themeluesi dhe CEO i Bootloader Studio, Brian Peltz, erdhi me idenë për këtë projekt gjatë pandemisë COVID-19, kur pa se sa shumë njerëzit kishin nevojë për ndërveprim, jo vetëm konsum pasiv të përmbajtjes në rrjetet sociale. “Unë jam i vetëdijshëm se sa e rëndësishme është që njerëzit të ndërveprojnë, jo vetëm të konsumojnë përmbajtje”, tha Peltz Axios.

Peltz vuri në dukje se CEO i Apple, Tim Cook e vlerësoi projektin si një shembull “fantastik” të inovacionit që vjen nga Vietnami. Ky projekt ka qenë në zhvillim që nga viti 2022 dhe është testuar në versionin para-prezantimit të Vision Pro në 2023.

Bootloader Studio ka siguruar 5 milionë dollarë fonde fillestare nga Antler Elevate dhe planifikon të prezantojë kafshë shtëpiake digjitale për Vision Pro këtë verë. Edhe pse kafshët shtëpiake janë ende në fazën e testimit, kompania është optimiste për suksesin e tyre.

Kafshët shtëpiake digjitale të Bootloader Studio përfaqësojnë një hap përpara në integrimin e teknologjisë AI në jetën e përditshme, duke u ofruar përdoruesve shoqërues emocionalisht inteligjentë që u përgjigjen nevojave dhe ndjenjave të tyre.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN