MENU
klinika

"Receta e mamit"

Supë krem domatesh me borzilok

27.01.2020 - 16:23
 Koha e gatimit: 1 ore e 10 minuta
Receta për: 4 persona
Përgatitja e kësaj supe ka një teknikë shumë të veçantë. Nëse je kurioz zbuloje brenda recetës….

INGREDIENTËT

  • 1 kg domate
  • 4 thelpi hudhra
  • 1 qepë të kuqe
  • 1 lugë çaji rigon
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 tufë borzilok i freskët
  • 600 ml lëng perimesh
  • Kripë, piper

UDHËZIMET

  1. Ngohni furrën në 160 gradë celsius.
  2. Merrni një tavë dhe vendosni në të domatet e ndara përgjysmë, qepën e prerë në rrathë, hudhrat e grimcuara, rigonin sipër, pak kripë dhe piper.
  3. I lini për 1 orë.
  4. Pas 1 ore, vendosni tenxheren në zjarr me lëngun e perimeve.
  5. Sapo të ketë marrë valë shtoni përbërësit në tavë dhe i lini të ziejnë për 10 minuta.
  6. Në fund i hiqni nga zjarri dhe i kaloni sipër një blender dore për ta bërë supën kremoze.

Ju bëftë mirë!